본문 바로가기

2015 Programs

August. 2015

 
TimeEvent
08:30 - 09:00 Coffee and Breads, KAIST
08:30 - 09:10
  • Opening
  • Welcome Speech (President of KAIST, Sung-mo Kang )
  • Welcome Speech (President of Korean Society for Innovation Management and Economics, Young-il Park)
  • Opening Remark (Conference Chairs: Prof. Wonjoon Kim, Prof. Scott Stern)
    - The purpose of this meeting
Theme 1: Innovation and Entrepreneurship across Different Dimensions
09:10 - 09:50

Morning Session 1 (40 min)
Timothy Bresnahan, Stanford University 
Entrepreneurial and Large-Firm Innovation in the Mobile Ecosystem 
- - Discussant: Xibao Li (Tsinghua University)

09:50 - 10:30

Morning Session 2 (40 min)

MOTOHASHI Kazuyuki, The University of Tokyo Open Innovation and Firm's Survival: An empirical investigation by using a linked dataset of patent and enterprise census - Discussant: Scott Stern (MIT)

10:30 - 10:50 Break
10:50 - 11:30

Morning Session 3 (40 min)
Scott Stern, MIT 
The Nature and Incidence of Software Piracy: Evidence from Windows 
- Discussant: Jinyoung Kim (Korea Univ.)

11:30 - 11:50

Science and Technology Takeoff in China? (Gao Jian) – cancelled

11:50 - 12:50 Lunch (KAIST Faculty Club)
Theme 2: Entrepreneurial Finance and M&A
12:50 - 1:30

Afternoon Session 1 (40 min)
Josh Lerner, Harvard University 
TBD, The Future of Angel Investing 
- Discussant: Fumiko Takeda (University of Tokyo)

1:30 - 2:00

Afternoon Session 2 (30 min)
Fumiko Takeda, The University of Tokyo
Cross-border M&A and Firm Value: A Comparison between China-Japan M&A and US-Japan M&A

2:00 - 2:40

Afternoon Session 3 (40 min)
Thomas Hellmann, University of British Columbia
A comparison of private versus government-sponsored venture capital: some international evidence 
- Discussant: Yoonseok Baik (KAIST)

2:40 - 3:10 Break
Theme 3: Innovation and Entrepreneurship Ecosystem
3:10 ~ 3:50

Afternoon Session 4 (40 min)
Creating the Root of an Ecosystem: The Role of Global Entrepreneurship in the Emergence of China’s Solar Photovoltaic Industrial Ecosystem (Wei Zhang)
- Discussant: Seongwook Moon (Sogang University)

3:50 ~ 4:20

Afternoon Session 5 (30 min)
Gao Xudong, Tsinghua University 
Patterns of innovation in 4 industries in the context of indigenous innovation

4:20 ~ 5:00

Afternoon Session 6 (40 min)
Seongwook Moon, Sogang University 
Innovation-based Entrepreneurial Ecosystem of Korea 
- Discussant: Gao Xudong (Tsinghua University)

Panel Discussion 1: Innovation Policy and Innovation Ecosystems in Asia and North America
5:10 ~ 6:00 PANEL: 
Scott Stern* (MIT), Xudong Gao (Tsinghua Univ.), Kazukyuki Motohashi (Univ. of Tokyo), Keun Lee (Seoul National Univ.)
6:30 ~ 8:00 Cocktail Hour
Dinner at Namdo Hanjeongsik (Korean Restaurant) 
Depart from KAIST Institute (by private bus)