본문 바로가기

2013 Programs

August. 2013

 
TimeEvent
8:00 - 8:30 Coffee and Breads
Theme 4: Regulation and Innovation
8:30 - 9:10 Morning Session 1 (40 min)
Erin Scott, National University of Singapore 
The Schumpeterian Cost of Regulation on Entry and Innovation: The Case of Bail Bonds
- Discussant: Taehuyun Jung (Hanyang University)
9:10 - 9:40
  • Morning Session 2 (30 min)
    Kazumitsu Nawata, The University of Tokyo 
    An Analysis of the Safety and Health Conditions of Contract Workers in Japan’s Nuclear Utility Industry: Can We Keep the Safety Standard of the Nuclear Power Plans?
    - Erin Scott (NUS)
9:40 - 10:00 Break
10:00 - 10:30

Morning Session 3 (30 min)
Minki Kim, KAIST 
Effect of Reference Quality on Product Innovation 
- Discussant: Hiroshi Ohashi (University of Tokyo)

10:30 - 11:10

Morning Session 4 (40 min)
Hiroshi Ohashi, The University of Tokyo
Quantitative Policy Analysis of Product Innovation Activities: Application to Dynamic Structural Estimation
- Discussant: Timothy Bresnahan (Stanford)

11:10 - 11:50

Morning Session 5 (40 min)
Xibao Li, Tsinghua University 
Recent research issues related to Chinese patenting Surge 
- Discussant: Erin Scott (NUS)

11:50 - 13:00

Lunch (KAIST Faculty Club)

Theme 5: Intellectual Property: Laws and Norms
13:00 - 13:45

Afternoon Session 1 (40 min)
Petra Moser, Stanford University 
Dead Poets’ Property: The U.K. Copyright Act of 1814 and the Price of Intellectual Assets 
- Discussant: Sotaro Shibayama (University of Tokyo)

13:45 - 14:20

Afternoon Session 1 (40 min)
Wonjoon Kim, KAIST 
Discipline Mobility of Academic Scientists: Implications for the Knowledge Production Patterns 
- Discussant: Petra Moser (Stanford)

14:20 - 15:00 Afternoon Session 3 (40 min)
Sotaro Shibayama, The University of Tokyo 
Evolution of Academic Cooperation: Is academic entrepreneurship changing the normative structure of science?
- Discussant: Thomas Hellmann (University of British Columbia)
Panel Discussion 2: Differences in Entrepreneurship between Asia and North America
15:00 - 15:40

PANEL: 
Wonjoon Kim (KAIST), Petra Moser (Stanford), Thomas Hellmann (University of British Columbia), Wei Zhang (Tsinghual Univ.)

15:40 - 15:50

Closing Remarks and Announcement of 2014 Conference

15:50 - 16:20

KAIST Tour
(Mobile Harbor, Online Electric Vehicle, KAIST Institute)

19:00 - 20:20 Dinner at BB Space 
(Depart from Hotel ICC / KAIST by private bus)